Το Φεστιβάλ, στη δεύτερη έκδοσή του, έλαβε χώρα στην ιδιαίτερη γειτονιά του Συνοικισμού, μετατρέποντάς την σε μια εφήμερη καλλιτεχνική σκηνή και παρουσίασε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που δημιούργησε δυνατές βιωματικές εμπειρίες, εστίασε στις σύγχρονες παραστατικές τέχνες και θεματικά αφιερώθηκε στην έννοια της Ιστορίας.
Οι προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων του Συνοικισμού λειτουργούν σαν καθρέφτης της ιστορίας και συνθέτουν ένα δεκαήμερο φεστιβάλ με έντονο βιωματικό χαρακτήρα μέσα από καλλιτεχνικά έργα της διεθνούς και ελληνικής κοινότητας, εκ των οποίων 5 πρωτότυπες παραγωγές και 5 μετακλήσεις.
Διεθνείς πολιτιστικοί οργανισμοί έρχονται στην Ελευσίνα, και αναπτύσσουν δράσεις που ενισχύσουν όλες τις θέσεις του πεδίου της καλλιτεχνικής παραγωγής. Μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται η σύνδεση της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής με ξένους επιμελητές (Προορισμός Ελευσίνα-Αθήνα), οι συνεργασίες με διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα του χώρου (IETM Campus) και προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων (Εργαστήριο Κριτικής, Αναγνώσεις Φεστιβάλ).